Не так вже й давно, але, можливо, дехто не пам’ятає, основним носієм для запису відео була касета. Це така прямокутна коробка з пластика, всередині якої знаходилась магнітна плівка на бобінах. Коли я починав працювати, інших носіїв, в професійних камерах, просто, не було. Щоб монтувати відео записане на касету, потрібно було спочатку його оцифрувати. Це, я вам скажу, ще та робота! По-перше – касета копіюється в реальному часі. Що це значить? А це значить, що якщо ви записали годину відео, то копіювати відео в комп’ютер ви будете не менш години. Чому не менш? А тому, що плівка дуже не надійний носій і в процесі оцифрування вона може декілька разів дати збій. В такому разі треба відмотатися назад, і почати копіювання з якоїсь місця перед помилкою в копіюванні. По-друге, ця процедура потребує спеціального обладнання і досить потужного комп’ютера.

Монтажна апаратна
Монтажна апаратна

До чого я все це розповідаю? А от, до чого. З’явився наприкінці минулого року в мене замовники з великою кількістю старих записів на касетах. Архів, мабуть, років за десять, а то і більше. Стандартів і форматів, на той час, було досить багато, і писали відео на те, що змогли знайти. От замовник і надав, майже, весь спектр касет, які були у ходу за цей час.

Монтажна апаратна
Монтажна апаратна

Замовлення втрачати не хотілось, не ті часи зараз. Порився я по своїх кладовочках, і з’ясувалось, що в мене, майже, все є для виконання замовлення. Стряхнув пилюку з антикварної техніки, привів її в належний вигляд і за роботу.

Що я хочу вам запропонувати. Якщо у вас є проблеми з оцифрування ваших архівних відеозаписів, звертайтесь. Без лишніх проблем я оцифрую вам відео в таких форматах: BETACAM SP, DVCAM, MiniDV, DVCPRO, DVCPRO50, VHS. З вас ваше архівне відео, насій на якому його зберігати і 200 гривень за годину матеріалу. З мене техніка і якісна робота.

Якщо вас зацікавила моя пропозиція, то відвідайте сторінку “Контакти” і звяжіться зі мною зручним для вас способом.